Cara Pilih Pelan internet Murah 2015

cari internet murah | Pelan internet Murah 2015 | cara pilih internet paling murah dan laju | pelan data murah 2015 | pelan broadband murah 2015

 

Tips cara pilih Pelan Internet Sesuai

 

Anda keliru Mencari simkad internet murah ?

 

Ok hari ini , Admin nak kongsikan Tips untuk pilih pelan broadband murah 2015

zaman sekarang tak kira anda guna smartphone mahal / murah mesti kena ada internet barulah “smart”  .Tapi Bila tengok semua nampak Pelan internet dalam TV & surat khabar iklankan semua nampak bagus. Tapi awas jangan dangan terus beli tanpa rujuk pada sumber yang betul.

kita Pengguna internet smartphone tegar mesti nak  pelan data internet murah untuk smartphone . Tapi mana yang terbaik ??

 

 

Sebelum tu , internet ni penting sangat ke pada kita ??

 

Jawapan personal Admin:

1. internet sangat menjimatkan duit kredit phone tidak perlu lagi gunakan perkhidmatan SMS yang mahal caj 2sen-16sen untuk 1 SMS & huruf taip pun terhad !

 

2. kita tak perlu lagi bayar caj MMS 50sen-90sen setiap gambar

3. Boleh hantar pesanan suara Percuma hampir sama dengan fungsi call

4. Dapat jimatkan kos Promosi (Biz online) ,Anda boleh broadcast offer terkini pada semua prospek secara Percuma guna whatsapp !

.

internet 5gb murah

internet 5gb murah

RAMAI KOMFIUS  tidak tahu untuk buat pilihan

terlalu banyak Offer iklan Pelan internet murah di Tv, Radio dan surat khabar

 

Kesilapan sering berlaku adalah:
1. Lepas beli simkad , bila sampai dirumah tiada coverage

2. Terikut-ikut nasihat kawan tanpa selidik

3. Tidak rujuk terma syarat penggunaan (bill melambung) ~ pengguna pospaid

4. Kredit topup hilang sebab terlebih guna Quota

5. Coverage tak stabil

.

Tahukah anda kita perlukan internet untuk smartphone adalah supaya dapat gunakan Aplikasi Media Sosial seperti Whatsapp,wechat,viber dan lain-lain kerana ianya PERCUMA & seronok digunakan =)

 

.

Bagi pengguna biasa had Quota 1GB – 2GB sememangnya tidak cukup sekiranya DATA Smartphone anda dibiarkan On selama 24jam . Purata Data yang kita digunakan oleh smart phone adalah sekitar 100-200mb sehari , Jika sebulan boleh capai 5GB hingga 6GB .. bergantung pada kekerapan & saiz gambar yang anda download

.

Jadi Pelan internet yang mana paling sesuai untuk anda gunakan ? maxis ? celcom? digi? umobile? Altel ?

Sebelum beli mana-mana simkad ,perkara penting perlu semak adalah :

.

1. Pastikan  Rangkaian stabil ,dapat full bar lagi bagus

2. Bandingkan Pelan data ditawarkan . Semak jumlah Quota,harga ,caj tambahan jika ada

3. Semak Caj Penggunaan internet Selepas quota , sama ada Automatik Disconnected / Caj pay per use

4. cek Berapa GB kegunaan internet anda setiap bulan ? 1GB ,3GB, 5GB ,10 GB ? bagi pengguna biasa 4-5GB cukup utk wasap wechat .pada smartphone Buka bahagian setting > mobile data usage

 .

 

Prepaid termurah Unlimited  | pelan internet paling murah

Incoming search terms:

  • plan celcom paling jimat
  • pelan internet celcom
  • pelan internet maxis murah
  • broadband murah 2015
  • plan celcom termurah 2015
  • simkad internet paling murah

Speak Your Mind

*